ULTIMELE LECTURI:

Mai târziu
O viață regăsită
Cadoul
Lumea inelară
Marginea umbrei
Pacientul
X feluri de a muri
Omul Șoaptă


Gică Andreica's favorite books »

joi, 7 ianuarie 2021

Fragment în avanpremieră: Amurg de Stephenie Meyer (Editura Paladin)


Titlu: Amurg  

Autor: Stephenie Meyer

Editura: Paladin

Titlu original: Twilight

Traducere de Laura Frunză și Mihaela Alexandrescu

Anul apariției: 2021

Număr pagini: 456

-Colecție: Paladin Young Books

Domeniu: Fantasy

 

PRIMUL VOLUM DIN SAGA-FENOMEN AMURG

 

Aceea a fost prima noapte în care l-am visat pe Edward Cullen.

Viața adolescentei Bella Swan capătă o turnură diferită din momentul în care se mută în alt orășel, pentru a locui cu tatăl ei. Inițial totul i se pare deprimant, pentru că trebuie să se acomodeze cu noua locuință și cu noii colegi de școală, însă la scurt timp îl întâlnește pe misteriosul și seducătorul Edward Cullen. Nu va trece mult și ea va afla secretul teribil al lui Edward și al familiei sale...

De trei lucruri eram complet sigură. Primul, Edward era un vampir.

Al doilea, o parte din el era însetată după sângele meu.

Și al treilea, eram necondiționat și irevocabil îndrăgostită de el.

 

„Suspansul idilei dintre o adolescentă și un vampir, care a dat naștere unui «fenomen literar» și a redefinit romanul de dragoste pentru o generație.“ New York Times

„O poveste shakespeareană de iubire, cu monștri și legende.“ fantasybookreview.co.uk

„Pasionații iubirilor întunecate vor fi încântați.“ kirkusreviews.com

„Alimentat în egală măsură de suspans și de povestea de dragoste, romanul de debut al lui Meyer îi va ține cu sufletul la gură pe cititori.“ Publishers Weekly

„Fiorul de primejdie țesut cu abilitate în țesătura romanului sporește pe măsură ce incitarea iubirii interzise se metamorfozează într-o cursă teribilă pentru supraviețuire.“ School Library Journal

„Descrierea sentimentelor celor doi îndrăgostiți este palpabilă și cititorii vor fi atrași în spirala dansului perechii, simțind dorința intensă cauzată de apropierea la un fir de păr de ceea ce-ți dorești cel mai mult în lume.“ KLIATT

„O idilă sumbră și fascinantă în tradiția romanelor lui Anne Rice.“ Booklist

 

FRAGMENT

 

Am decis să-mi permit o singură privire la masa familiei Cullen. Dacă se uita urât la mine, eram decisă să chiulesc la biologie, ca o fricoasă ce eram. Mi-am ținut capul plecat și am privit printre gene. Niciunul nu se uita spre noi. Mi-am ridicat puțin capul. Râdeau. Edward, Jasper și Emmett aveau părul plin până la refuz de zăpadă care se topea. Alice și Rosalie se fereau în timp ce Emmett își scutura părul ud înspre ele. Se bucurau de ziua aceea cu zăpadă la fel ca toți ceilalți – doar că ei, spre deosebire de restul, arătau mai degrabă ca într-o scenă de film. Dar, în afară de râsul și joaca lor, mai exista ceva diferit, și nu puteam să spun cu exactitate ce era.

L-am examinat pe Edward cu multă atenție. Am decis că pielea îi era mai puțin palidă – se îmbujorase de la zăpadă, probabil – și cearcănele mult mai puțin vizibile. Dar asta nu era totul. M-am gândit intens, fixându-l cu privirea, încercând să identific exact schimbarea.

— La ce te uiți atât? m-a întrerupt Jessica, uitându-se și ea în direcția în care priveam.

Exact în momentul acela, ochii lui au fulgerat, întâlnindu-se cu ai mei. Am coborât capul, lăsându-mi părul să cadă pentru a-mi acoperi fața, totuși am fost sigură că în secunda în care ochii ni se întâlniseră, nu păruse aspru sau neprietenos, ca data trecută când îl văzusem. Părea pur și simplu curios din nou, cumva nemulțumit.

— Edward Cullen se holbează la tine, mi-a chicotit Jessica la ureche.

— Nu pare furios, nu? nu m-am putut abține să nu întreb.

— Nu, a spus ea, părând încurcată de întrebare. Ar trebui să fie?

— Nu cred că mă place, i-am mărturisit. Încă mă simțeam amețită. Mi-am culcat capul pe braț.

— Cei din familia Cullen nu plac pe nimeni… adică nu bagă în seamă pe nimeni îndeajuns încât să-I placă. Dar el tot trage cu ochiul la tine.

— Nu te mai uita la el, i-am șoptit.

Jessica s-a hlizit din nou, dar a întors capul. Mi-am ridicat privirea să văd dacă mă ascultase, gândindu-mă chiar să apelez la violență dacă se mai uită la el. Mike ne-a întrerupt tocmai atunci – plănuia o bătălie epică a viscolului în parcare după ore și voia să ne alăturăm și noi. Jessica a aprobat entuziasmată. Felul în care îl privea pe Mike sugera că ar fi de acord cu orice ar fi propus el. Eu am tăcut. Trebuia să mă ascund în sala de sport până se elibera parcarea. Pe toată durata pauzei de prânz mi-am ținut ochii cu mare atenție asupra tăbliei mesei mele.

Am decis să onorez pariul pe care îl făcusem cu mine însămi. Din moment ce Edward Cullen nu părea furios, aveam să mă duc la ora de biologie. Stomacul îmi făcea tumbe speriate numai la gândul că urma să stau lângă el. Nu voiam să merg cu Mike până la clasă – părea să fie o țintă populară pentru aruncătorii de bulgări –, dar când am ajuns la ușă, toată lumea, în afară de mine, a oftat la unison. Ploua, spălând toate urmele de zăpadă, cu dușuri reci și transparente ce cădeau perpendicular pe trotuar. Mi-am tras gluga pe cap, bucuroasă în secret. Eram liberă să plec direct acasă după educația fizică. Mike s-a văicărit și a bombănit tot drumul până la clădirea patru. O dată ajunsă în clasă, am văzut cu ușurare că masa mea era încă goală.

Domnul Banner mergea printre rânduri, distribuind câte un microscop și o cutie cu diapozitive la fiecare masă. Ora urma să înceapă în câteva minute, așa că toată clasa zumzăia de vorbărie. Mi-am ținut ochii departe de ușă, mâzgălind aiurea pe coperta caietului. Am auzit foarte clar cum scaunul de lângă mine s-a mișcat, dar ochii mi-au rămas îndreptați spre modelul pe care îl desenam.

— Bună! a spus o voce joasă, melodioasă. M-am uitat la el, uimită că-mi vorbea. Stătea cât de departe îi permitea masa, dar scaunul era orientat spre mine. Apa îi picura din părul răvășit – însă chiar și așa, arăta de parcă tocmai terminase de filmat o reclamă la gel de păr. Fața superbă îi era prietenoasă, deschisă, cu un zâmbet discret pe buzele fără cusur. Dar ochii îi erau precauți.

— Numele meu este Edward Cullen, a continuat el. Nu am avut ocazia să mă prezint săptămâna trecută. Tu trebuie să fii Bella Swan.


                             PRECOMANDĂ CARTEA


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu